Wij investeren veel tijd, energie en geld in de ontwikkeling van onze website en social media kanalen. Onder andere door zelf alle producten die wij verkopen in een goed geoutilleerde fotostudio te fotograferen, zodat onze klanten, mede door de briljante begeleidende teksten die onze schrijver produceert, optimaal geïnformeerd zijn alvorens zij overgaan tot een aanschaf.

Helaas zien wij dat ons beeldmateriaal steeds vaker op het internet wordt gekopieerd zonder onze toestemming, hierdoor lopen wij inkomsten mis. Dit zorgt er bovendien ook voor dat de exclusiviteit van ons beeldmateriaal afneemt. We werken daarom samen met de Visual Rights Group om deze inbreuken op ons auteursrecht en intellectueel eigendom te beschermen.

Visual Rights Group speurt daarom in opdracht van ons het internet af op zoek naar inbreuken op onze auteursrechten. Wanneer zij een mogelijke inbreuk constateren verifiëren zij bij ons of voor de desbetreffende foto, door de eigenaar van de website waarop de foto werd gevonden, bij ons een licentie is gekocht. Indien dit niet het geval blijkt te zijn koppelen wij dit terug aan Visual Rights Group, waarna deze de inbreuk pleger een voorstel zal doen om het gebruik van de foto of foto’s te legaliseren.

De volledige afwikkeling van zo’n dossier, van correspondentie tot sluiting, zal via Visual Rights Group verlopen. Mocht je hierover vragen hebben neem dan gerust contact op met hen via email (legal@visualrightsgroup.be)of bel ze even op +3233047426. Visual Rights Group staat je graag te woord.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook de website van de Visual Rights Group bezoeken.